AMSTERDAM - HP heeft vier nieuwe all-in-one-pc’s aangekondigd die gemaakt zijn voor Windows 8. De meest luxe uitvoering, de Spectre One, heeft geen touchscreen maar wordt bestuurd met een trackpad.

Dat laat HP maandagochtend weten.

De Spectre One is de dunste All-in one-pc van HP tot nu toe. Het scherm is slechts 11,5 millimeter dik. Opvallend is dat het níet om een touchscreen gaat, wat wel gebruikelijk is in All-in one-modellen.

Volgens HP zou aanraakfunctionaliteit het scherm echter zo’n vijf millimeter dikker maken. Nu kan de pc bestuurd worden met een trackpad. Juist bij Windows 8-pc’s is de aanraakbesturing erg belangrijk omdat het systeem voor touchscreens ontworpen is.

Specificaties

De Spectre One is ook de eerste all-in-one-pc in de luxe Spectrelijn van HP. Het scherm is 23,6 inch groot en heeft een full HD-resolutie. De achterkant is licht gebogen.

De pc is verder uitgerust met de nieuwste Ivy Bridge-processors van Intel, een 1 GB grafische kaart van Nvidia en SSD-geheugen. Bovendien beschikt het apparaat over NFC, twee USB 2.0-poorten, twee USB 3.0-poorten en een HDMI-ingang.

1299 dollar

HP rust de Spectre One ook nog uit met Photoshop Elements 10 en Adobe Premiere Elements 10 voor het bewerken van foto’s en video’s. Ook krijgen klanten een tweejarig abonnement op Norton Internet Security.

De duurste all-in-one-pc van HP zal vanaf oktober in de Verenigde Staten te koop zijn voor 1299 euro. Over Europese prijzen en data is nog niets bekend.

Envy

Naast de Spectre One onthulde HP ook nog de Envy 23, Envy 20 en Pavilion 20. Ook dit zijn all-in-one-pc’s met Windows 8 alleen in verschillende prijsklassen en met diverse formaten.

De Envy 23 en Envy 20 zijn vergelijkbaar maar hebben respectievelijk een 23 inch en 20 inch touchscreen. Daarnaast zijn ook deze pc’s uitgerust met Ivy Bride-chips van Intel, SSD-geheugen en tot 3 TB aan opslag. Bovendien is de techniek van Beats Audio aan de apparaten toegevoegd.

De Envy 23 zal in de VS 999 euro kosten de Envy 20 799 euro. Alle computers zijn daar in oktober verkrijgbaar. Dan wordt ook Windows 8 gelanceerd.

Voor 449 euro is al de budgetuitvoering Pavilion 20 verkrijgbaar. Deze pc heeft een 20 inch HD-scherm. Ook hier betreft het geen touchscreen. Verder zijn veel specificaties nog onduidelijk.