AMSTERDAM – Kobo heeft donderdag nieuwe e-readers aangekondigd. Het Canadese bedrijf brengt in oktober en november drie nieuwe apparaten op de markt, waaronder een tabletmodel met Android.

Het trio bestaat uit de Kobo Mini, Kobo Glo en Kobo Arc. De Mini is de goedkoopste en compactste van het stel: dit model heeft een e-ink-scherm van 5 inch, weegt 134 gram en beschikt over 2GB aan opslagruimte. Met wifi uitgeschakeld zou de accu het twee weken uithouden. Deze uitvoering komt in oktober naar Nederland, voor een adviesprijs van 80 euro.

De Kobo Glo is met zijn 6-inch e-ink-scherm een maatje groter, maar weegt dan ook 50 gram meer. In tegenstelling tot de Mini heeft de Glo echter ook ingebouwde verlichting voor het scherm. Bovendien is er een microSD-kaartopening aanwezig om de ingebouwde capaciteit – wederom 2GB – uit te breiden. Ook de Glo komt in oktober op de markt, tegen een adviesprijs van 130 euro.

De Kobo Arc is de duurste e-reader van de drie. Dit model is eigenlijk een tablet: het apparaat draait op Android 4.0, heeft een 1,5 GHz dualcore-processor en een 7-inch ips-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. De Arc komt een maandje later uit dan zijn twee e-ink-broertjes en krijgt een adviesprijs van 200 euro mee.