AMSTERDAM – Huawei heeft deze week zijn Ascend P1 gelanceerd in Nederland. De Android-smartphone heeft een adviesprijs van 399 euro en draait op een dualcore-processor.

De Ascend P1 is een van de eerste consumententoestellen die de Chinese telefoonfabrikant in Nederland op de markt brengt. De smartphone was al eerder beschikbaar in onder meer Huaweis thuisland.

Een van de onderscheidende eigenschappen van de Ascend P1 is volgens Huawei de bescheiden dikte van 7,7 millimeter. Het toestel wordt aangestuurd door een 1,5 GHz dualcore-chip van Texas Instruments en bevat een 4,3-inch touchscreen met een resolutie van 960 bij 540 pixels.

Ascend D Quad

Het toestel beschikt verder over een 8-megapixelcamera. De Ascend P1 is inmiddels verkrijgbaar bij diverse webshops en heeft een adviesprijs van 399 euro.

Volgende maand brengt Huawei ook vlaggenschip Ascend D Quad uit, een quadcore-toestel dat in februari werd aangekondigd. Dit model zou oorspronkelijk vroeg in de zomer uitkomen, maar de release werd uitgesteld in verband met problemen bij de productie van Huaweis eigen processor.