AMSTERDAM - Met de Facebook Camera-app kunnen gebruikers meerdere foto’s in één keer uploaden en deze ook bewerken. De app heeft een beperkt aantal nieuwe functies die eigenlijk gewoon in de normale Facebook-app hadden moeten zitten.

De app is alleen beschikbaar voor de iPhone. Of en wanneer er een Androidversie komt is niet bekend.

Het hoofdscherm van Facebook Camera heeft veel weg van de tijdlijn weergave die ook aanwezig is in de reguliere Facebook app. Het grote verschil is de updates worden weergegeven. Waar de reguliere Facebook app zowel geschreven updates als foto’s weergeeft, worden bij Facebook Camera alleen foto’s getoond.

Andere functies zoals het vergroten van foto’s, liken en commentaar geven werken nagenoeg hetzelfde als in de reguliere Facebook app. Dit valt een beetje tegen bij een app die speciaal is ontwikkeld voor het bekijken en uploaden van foto’s.

Foto's uploaden

Een andere grote toevoeging van de Facebook Camera app is de mogelijkheid om meerdere foto’s in een keer op Facebook te plaatsen. Hiervoor heeft de app een eenvoudig te gebruiken fotokiezer.

De software haalt automatisch alle foto’s op die op de iPhone staan. Om foto’s te uploaden is de gebruiker verplicht de app toegang te geven tot zijn of haar locatie.

Volgens de makers van de app is dit een limitatie die opgelegd is door Apple. Desondanks zijn er al meerdere gebruikers die hierover klagen gezien Facebook Camera hier theoretisch gezien altijd de locatie van de gebruiker kan opvragen.

Filters

Na het selecteren van de foto’s is het mogelijk deze te uploaden naar Facebook. Eventueel biedt de app de mogelijkheid filters toe te passen op de foto’s en de beelden bij te snijden. Ook dit is een verbetering ten opzichte van de reguliere Facebook-app, maar echt uniek is het niet.

Verder kunnen ook locatie, personen, album- en privacy instellingen aan de foto’s worden toegevoegd.

Aparte app

Ondanks dat de verbeteringen van Facebook Camera ten opzichte van de reguliere Facebook app relatief klein zijn, heeft het sociale netwerk toch besloten voor deze functies een losse app uit te brengen.

Het mag duidelijk zijn dat Facebook haar gebruikers hiermee wil aanmoedigen meer foto’s te plaatsen op het sociale netwerk. Toch voelt het alsof Facebook Camera meer een compensatie is voor enkele tekortkomingen aan de reguliere app. Tenzij Facebook meer in petto heeft voor de aparte applicatie, had er beter kunnen worden gekozen voor een integratie in de reguliere app.

+ Meerdere foto’s tegelijkertijd naar Facebook uploaden
- Toegang tot locatie vereist voor gebruik
- Nieuwe functies zijn minimaal

Beoordeling: 2 sterren

Categorie: Foto & video
Platform: iOS
Prijs: Gratis
Link: iPhone