AMSTERDAM - De Galaxy S III verkoopt bijzonder goed in Europa en is wereldwijd inmiddels ruim 20 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Dat heeft Samsung woensdagnacht (Nederlandse tijd) bekendgemaakt.

Eind juli werd nog bekendgemaakt dat het nieuwste vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant 10 miljoen keer was verkocht. Het toestel blijft dus ook maanden na de lancering in mei populair.

De mijlpaal van 20 miljoen verkochte exemplaren is in honderd dagen na de lancering behaald.

Europa

Samsung laat ook weten dat de meeste toestellen verkocht zijn in Europa, namelijk 6 miljoen. In Azië gingen 4,5 miljoen Galaxy S III-telefoons over de toonbank en in Noord-Amerika werden er nog eens 4 miljoen verkocht. In Korea, het thuisland van Samsung, werden 2,5 miljoen exemplaren verkocht.

Volgens het bedrijf verkoopt de S III drie keer sneller dan de S II en zes keer sneller dan de originele Galaxy S.

De kans is dan ook groot dat het binnenkort de best verkochte Samsungsmartphone zal worden. Nu staat de Galaxy S II nog bovenaan met 28 miljoen verkochte exemplaren, gevolgd door de Galaxy S met 24 miljoen. Die cijfers zijn afkomstig uit juni.

De Galaxy S III is in augustus door de European Imaging and Sound Association (EISA) uitgeroepen tot de beste telefoon van 2012-2013.

iPhone en Lumia

Komende herfst zal het toptoestel van Samsung concurrentie krijgen van onder meer de nieuwe iPhone van Apple, die waarschijnlijk 12 september aangekondigd wordt. Nokia presenteerde eerder deze week de Lumia 920, dat toestel zal ook later dit jaar te koop zijn.

Zelf kondigde Samsung onlangs de Galaxy Note II aan. Van de originele Note, een combinatie tussen een smartphone en een tablet met een 5,3 inch scherm, zijn ruim 10 miljoen exemplaren verkocht.

Lees onze review van de Galaxy S III