AMSTERDAM - Consumenten kunnen zich vanaf woensdag bij Phone House al inschrijven voor de iPhone 5. Het toestel is nog niet officieel aangekondigd, maar voor 10 euro kunnen klanten zo snel mogelijk een nieuwe iPhone in handen krijgen.

Via de website laat de winkelketen weten dat mensen zich bij fysieke winkels kunnen inschrijven voor de verwachte smartphone van Apple. Zij worden dan geïnformeerd zodra de nieuwe iPhone beschikbaar is.

Wie zich als eerste inschrijft, heeft als eerst recht op de nieuwe iPhone.

Dinsdagavond verstuurde Apple een uitnodiging naar diverse media voor een evenement op woensdag 12 september. Op de uitnodiging is groot het getal 5 te zien wat een verwijzing kan zijn naar de iPhone 5.

Met alle geruchten van de afgelopen maanden lijkt het inmiddels zeker dat de nieuwe iPhone volgende week onthuld wordt.

10 euro

Om bij Phone House als eerste een iPhone 5 te kunnen bestellen moet nu wel al 10 euro betaald worden.

"Als Phone House niet in staat is om binnen één maand na de officiële Nederlandse leverdatum een nieuwe smartphone te leveren, kan je bij de winkel van inschrijving de 10 euro retour ontvangen."

Over het algemeen wordt verwacht dat de iPhone 5 een groter scherm krijgt en een stuk dunner wordt. Waarschijnlijk ligt het nieuwe toestel eind september al in de winkels.