AMSTERDAM – Het Amerikaanse warenhuis Hammacher Schlemmer heeft een accessoire voor de iPod touch en iPhone uitgebracht, waarmee gebruikers cassettebandjes kunnen omzetten naar mp3.

De ‘Cassette To iPod Convertor’, zoals het apparaat heet, is vormgegeven als een ouderwetse Walkman. Hij is ook als zodanig te gebruiken, als men simpelweg een hoofdtelefoon of speakerset op het apparaatje aansluit.

Maar uiteindelijk is het accessoire bedoeld om oude cassettebandjes het digitale tijdperk binnen te loodsen. Na installatie van een gratis app op een iPhone of iPod touch, kan men zijn Apple-mediaspeler of –smartphone in de dockaansluiting van de cassettespeler plaatsen. Een druk op de afspeelknop is vervolgens voldoende om de muziek van tape om te zetten naar mp3.

Op dezelfde manier kan de Cassette To iPod Convertor ook gebruikt worden om muziek als mp3 op te slaan op Windows- en Mac-computers. Hiervoor wordt software meegeleverd, aldus Hammacher Schlemmer. De mp3’s makende walkman kost zo’n 80 dollar, maar of hij ook naar Europa komt, is nog niet duidelijk.