AMSTERDAM – Speakerfabrikant JBL heeft een trio nieuwe portable speakers aangekondigd. Twee van de drie compacte meeneemboxjes maken gebruik van bluetooth.

Van de drie nieuwe speakers springen de Flip en Micro Wireless het meest in het oog. Dit tweetal kan muziek draadloos ontvangen van smartphones, tablets en andere mediaspelers via bluetooth. Beide apparaten beschikken bovendien over een accu die goed zou zijn voor vijf uur muziek.

De Flip is met zijn kokerachtige vormgeving bedoeld om rechtop of plat te worden neergezet, terwijl de Micro Wireless met zijn kenmerkende hangertje bedoeld is om rond de hals te hangen. De Micro II ten slotte is als de Micro Wireless, maar dan zonder bluetooth: op dit apparaatje moet de audiobron met een snoertje worden aangesloten.

Baspoort

Volgens JBL leveren de drie speakers ondanks hun compacte afmetingen een stevig geluid. Dat zou onder meer komen door een ingebouwde baspoort die moet zorgen voor een betere weergave van lage tonen dan normaal bij luidsprekers van dit formaat.

De Flip, Micro Wireless en Micro II zijn in de Verenigde Staten verkrijgbaar voor respectievelijk 99, 59 en 39 dollar. Nederlandse adviesprijzen en verkrijgbaarheid zijn nog niet bekend.