AMSTERDAM – Nokia heeft tijdens elektronicabeurs IFA in Berlijn de draadloze opvolger van zijn Purity HD-headset geïntroduceerd. De Purity Pro HD is wederom ontwikkeld in samenwerking met Monster en beschikt over bluetooth en nfc.

De nieuwe headset verruilt de kabel van zijn voorganger voor een draadloze bluetoothzender, in combinatie met nfc-ondersteuning voor het tot stand brengen van een verbinding met smartphones en tablets.

De Nokia Purity Pro HD is bedoeld voor gebruik met Nokia’s Lumia-toestellen en zal dan ook beschikbaar zijn in diverse kleuren: zwart, rood, geel en wit. De headset kan worden opgevouwen, zodat deze eenvoudiger in een tas past.

Sensor

Hoewel de nieuwe headset draadloos werkt, waarbij een speciale sensor automatisch de ruisonderdrukking aanzet wanneer het apparaat op het hoofd wordt geplaatst, kan hij ook met een kabel worden aangesloten om de accu te sparen. De ingebouwde accu is volgens Nokia goed voor 24 uur aan muziek en telefoongesprekken.

Naar verwachting komt de nieuwe headset tegen het einde van het jaar in de winkels te liggen. De adviesprijs zal 299 euro bedragen.