AMSTERDAM – Samsung heeft op elektronicabeurs IFA in Berlijn de ES9500 aangekondigd, een nieuwe oled-tv van 55 inch. Via Multi View kunnen gebruikers verschillende programma’s kijken op hetzelfde scherm.

De ES9500 is een oled-televisie en dat levert meer kleurdetail en mooiere zwartwaarden op dan bij gangbare led-televisies, aldus Samsung in een persbericht. Ook zou het toestel een stuk sneller zijn, waardoor snel bewegende beelden vloeiend zouden worden weergegeven en er bij 3d geen crosstalk meer te zien zou zijn.

De nieuwe televisie komt op de markt in een formaat van 55 inch en heeft een full-hd beeldresolutie. Het toestel toont 3d middels actieve-sluiterbrillen. Deze brillen kunnen ook worden gebruikt om te profiteren van de nieuwe Multi View-functie.

Bril met oordopjes

Hierbij kunnen gebruikers verschillende dingen bekijken op hetzelfde scherm – de 3d-bril zorgt ervoor dat alleen de gewenste beelden te zien zijn, aldus Samsung. Bijzonder hieraan is dat de brillen ook voorzien zijn van eigen oordopjes.

Wanneer en voor welke prijs de ES9500 op de markt komt, is nog niet duidelijk. Wel laat Samsung weten dat de eveneens nieuwe ES9000 Smart TV, een high-end internet-tv met dualcore-processor en een beelddiagonaal van 75 inch, inmiddels verkrijgbaar is in Nederland. De adviesprijs van dit toestel bedraagt 7999 euro.