AMSTERDAM - Sony heeft drie nieuwe smartphones en een tablet aangekondigd op de electronicabeurs IFA in Berlijn.

Alle nieuwe apparaten vallen onder de Xperia-lijn van Sony en draaien op Android. De tablet zal de naam Xperia Tablet S dragen. Volgens The Verge zal deze op 7 september verschijnen in de VS voor tussen de 399 en 599 dollar, met 16 tot 64GB opslagcapaciteit.

De nieuw smartphones heten Xperia T, Xperia V en Xperia J. Sony wil van de telefoons mobiele mediacentra maken. Zo zal de Xperia T, het nieuwe vlaggenschip van Sony, full-HD video kunnen afspelen en beschikken over een 13-megapixel camera. Het scherm is 4,6 inch groot.

Ook de Vaio-lijn wordt uitgebreid met een aantal laptops die een inklapbaar toetsenbord en een touchscreen hebben. Zo kunnen de laptops dus ook worden gebruikt als tablet met Windows 8.

Music Unlimited

Tijdens een perspresentatie besteedde Sony veel aandacht aan de muziekdienst Music Unlimited. Kopers van de nieuwe Xperia-telefoons mogen die streamingdienst 60 dagen gratis uitproberen.

Ook wordt een nieuw abonnement beschikbaar gesteld. Voor 4,99 euro per maand kan muziek worden beluisterd op PC en Playstation 3. Daarmee draagt de dienst dezelfde prijs als de goedkope variant van Spotify, die ook alleen op PCs kan worden gebruikt.

Ten slotte kondige CEO Kazuo Hirai nog een nieuwe Bravia-televisie aan van 84 inch, met 4K resolutie. Daarmee is de resolutie van de TV vier keer zo groot als huidige HDTV's.