AMSTERDAM – LG heeft dinsdag de Optimus L9 aangekondigd, een nieuwe Android-smartphone met bescheiden specificaties, maar ook met een groot scherm.

Het toestel maakt zijn opwachting in LG’s Optimus L-serie, een serie betaalbare smartphones waarbij de nadruk op het design ligt. Bij de L9 valt vooral het forse scherm van 4,7 inch op. Dergelijke schermformaten waren dit tot voorheen vooral gangbaar in vlaggenschipmodellen. Of het ips-scherm beelden ook in hd weergeeft, is echter nog niet duidelijk.

De Optimus L9 wordt verder uitgerust met een dualcore-processor van 1GHz, Android 4.0, 1GB werkgeheugen, een 5-megapixelcamera en een accu met een capaciteit van 2150 mAh. Ook levert LG het toestel met een aangepast schermtoetsenbord, waarbij men de indeling kan wijzigen om het typen met één hand te vergemakkelijken.

Tevens beschikt het toestel standaard over een vertaalapplicatie, QTranslator, waarmee ingevoerde en gefotografeerde teksten kunnen worden omgezet naar 64 verschillende talen. Wanneer en voor welke prijs het toestel op de markt komt, is nog niet bekend.