AMSTERDAM - Een Amerikaanse rechtbank zal pas in december beslissen of Samsung in de Verenigde Staten de verkoop van acht producten moet staken.

Dat blijkt uit een document (.pdf) van de rechtbank. Apple vroeg om het verkoopverbod nadat een Amerikaanse jury oordeelde dat Samsung patenten van Apple heeft geschonden. De jury legde het Zuid-Koreaanse Samsung een boete van ruim een miljard dollar op.

Apple vroeg daarna om een verkoopverbod op acht producten, waaronder de Galaxy S 4G en de Droid Charge. De zitting hierover is nu ingepland voor 6 december.

Op die dag zal rechter Lucy Koh ook het juryoordeel bevestigen dan wel wijzigen. De boete kan hierdoor nog hoger of lager uitkomen dan de 1,05 miljard dollar die de jury bepaalde.

Galaxy Tab

Wel zal al op 20 september worden bepaald of Samsung in Amerika de Galaxy Tab 10.1 weer zal mogen verkopen.

Voor de rechtszaak werd al een verkoopverbod op de Android-tablet afgekondigd, maar de jury bepaalde dat juist met de Galaxy Tab geen patenten werden geschonden. De tablet zou zich voldoende onderscheiden van de iPad van Apple.

Bekijk een uitleg van de Amerikaanse patentzaak

Lees alles over de patentoorlog

Een beknopt overzicht van alle zaken:

Klik op de landen om de lopende en afgesloten rechtszaken te zien.. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen