AMSTERDAM - TomTom presenteert vandaag op de IFA-beurs in Berlijn een navigatie-app voor Android.

Het Nederlandse bedrijf biedt al enkele jaren apps aan voor de iPhone. In oktober zullen ook mensen met een Android-telefoon worden bediend. Daarmee heeft het bedrijf iets vertraging opgelopen, want eerst zou de app in de zomer verschijnen.

De kaarten zullen offline beschikbaar zijn, maar met een internetverbinding zullen ook live verkeersgegevens getoond kunnen worden. Hiervoor moet wel extra worden betaald, door een in-app aankoop.

Prijs

De kaarten die worden meegeleverd met de app zullen levenslang gratis worden geüpdatet. De prijs van de app is nog niet bekend. De iPhone-app met kaarten van de Benelux-landen kost in de App Store 59,99 euro. Voor alle kaarten van West-Europa moet 69,99 euro worden betaald en voor heel Europa 89,99 euro.

In een persbericht zegt Corinne Vigreux, directeur van TomTom, dat het bedrijf haar kaarten op zo veel mogelijk apparaten beschikbaar wil stellen. "Daarom is het een mijlpaal dat TomTom nu naar Android-smartphones is gebracht."

TomTom sloot eerder een overeenkomst met Apple om de kaarten in de officiële Maps-applicatie te leveren. Daarmee zal het in iOS 6 de kaarten van Google gaan vervangen.