AMSTERDAM – MMD, de merklicentiepartner van Philips, introduceert op de consumenten-elektronicabeurs IFA in Berlijn een serie nieuwe Philips schermen.

In de Duitste hoofdstad wordt voor het eerst ter wereld de UltraWide 21:9 monitor met een 29 inch scherm gepresenteerd.

Dit display met multiview onderscheidt zich met een hoog resolutiescherm van 2560x1080. Samen met de AH-IPS technologie zorgt dit voor een helder beeld en goede kleuren.

Ambiglow 3D

Een andere wereldprimeur op de IFA is de lancering van de Ambiglow 3D display. Volgens Philips staat dit dunne scherm garant voor een nieuwe 3D game-ervaring.

Ambiglow is een technologie van Philips die een bij het beeld passende halo van licht uitstraalt op de achterwand en het scherm visueel vergroot.

IPS en PLS display

Eveneens op de IFA beurs is de nieuwe Philips IPS display met Smart MHL. Dit 23 inch grote beeldscherm met de laatste mobiele HD-technologie stelt gebruikers in staat om direct vanaf een Android smartphone foto’s en video’s te bekijken of games te spelen terwijl de mobiele telefoon oplaadt.

Ook nieuw is de Philips professional 27' PLS display met een resolutie van 2560X1440. Het scherm biedt een aantal tools die de productiviteit verhogen, zoals multiview-technologie, waarmee gebruikers gelijktijdig twee bronnen kunnen bekijken en een ingebouwde 2 megapixels webcam.

Dankzij de USB 3.0 aansluiting wordt tijd bespaard bij het doorsturen van gegevens terwijl de smartphone aan de voeding ligt.

Brilvrij 3D

Tot slot wordt een brilvrij 3D scherm onthuld. Daarmee kan volgens het technologiebedrijf makkelijker 3D in de huiskamer en op kantoor worden gekeken. Vooral voor bijvoorbeeld interieurdesigners en architecten zou dit een uitkomst zijn.

De nieuwe schermen zijn later dit jaar te koop voor consumenten.

Philips presenteert nieuwe displays