AMSTERDAM - LG heeft dinsdag zijn nieuwste vlaggenschipmobiel aangekondigd, de Optimus G. Het nieuwe toestel draait als eerste smartphone op een quadcore-variant van Qualcomms mobiele Snapdragon S4-chip.

In een persbericht op LG’s Koreaanse website bevestigt de fabrikant een aantal geruchten die eerder de ronde deden over de telefoon.

Zo blijkt dat het toestel inderdaad wordt uitgerust met een hd-scherm van 4,7 inch. Bij dit 'True HD IPS+'-scherm is het touchscreen in het lcd verwerkt, waardoor LG het scherm zelf een stukje slanker heeft weten te maken.

Daarnaast is de Optimus G als eerste smartphone uitgerust met de nieuwe Snapdragon S4 quadcore-chip van Qualcomm. Deze chip heeft een kloksnelheid van 1,5GHz per rekenkern. Tot nog toe waren van deze Qualcomm-chip alleen dualcore-varianten beschikbaar in smartphones.

13 megapixels

Het toestel kan overweg met 4g-internet en heeft 2GB aan werkgeheugen aan boord. Achterop zit een 13-megapixelcamera, terwijl ook een videochatcamera voor op het toestel niet ontbreekt. Het besturingssysteem is Google's Android 4.0.

LG's nieuwe vlaggenschip is net als zijn voorganger, de Optimus 4X HD, voorzien van een forse accu. In het geval van de Optimus G gaat het om een batterij met een capaciteit van 2100 mAh. Ondanks de stevige accu zou het toestel slechts 8,45 millimeter dik zijn en 145 gram wegen.

Zuid-Korea

De Optimus G maakt volgende week zijn debuut in LG's thuisland Zuid-Korea. De prijs van het toestel is nog niet bekend. De smartphone zou later dit jaar ook in de rest van de wereld op de markt komen.