AMSTERDAM – De Wolfgang-budgetsmartphone met dubbele simkaartaansluiting die Aldi eerder dit jaar in het assortiment opnam, krijgt een opvolger. Het nieuwe toestel zou sneller zijn en draait op het nieuwere Android 4.0.

De nieuwe Wolfgang AS43D2 is de opvolger van de AS43D die supermarktketen Aldi in april in de schappen legde. Het nieuwe toestel beschikt eens temeer over een 4,3-inch scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels en is wederom voorzien van twee simkaartopeningen.

Volgens Wolfgang is het nieuwe model een stuk sneller dan zijn voorganger, al is de kloksnelheid van de gebruikte Qualcomm-chip gelijk aan die van de AS43D, 1GHz. Ook beschikt het nieuwe toestel over zowel een 5-megapixelcamera achterop als een 1,3-megapixelcamera aan de voorkant.

De nieuwe smartphone draait op Android 4.0 en beschikt standaard over 4GB aan opslagruimte. De capaciteit kan worden uitgebreid met microSD-kaartjes. De AS43D2 komt op 1 september in Aldi-filialen te liggen en krijgt dezelfde prijs als zijn voorganger: 179 euro.