CUPERTINO - Geruchten over de lancering van de iPad Mini door Apple worden steeds gedetailleerder nu er hoesjes voor het nieuwe apparaat zijn opgedoken.

Het lijkt erop dat de kleinere versie van de iPad een camera krijgt, gezien het daarvoor bestemde gaatje in beschermhoezen vanuit China, melden Apple Insider en Mac Rumors.

Aan de achterkant van het apparaat, tussen de cameralens en een LED-lampje zit nog een gaatje. Volgens de geruchten krijgt de nieuwe generatie iPhones de koptelefooningang aan de achterkant. Deze beschermhoezen lijken erop te wijzen dat diezelfde wijziging wordt doorgevoerd in de kleine iPad.

De verwachte nieuwe iPad van 7,85 inch lijkt volgens de geruchtenmachine eerder op een grote iPod touch dan op een verkleinde versie van de iPad.

Geruchten

Er gaan al tijden geruchten over een kleinere en goedkopere versie van de iPad. De tablet wordt nog voor de feestdagen verwacht. Mogelijk wordt de iPad Mini tegelijkertijd met de nieuwe iPhone aangekondigd. De iPhone 5 zou in september onthuld moeten worden.

De iPad Mini gaat volgens diverse anonieme bronnen dan ook meer lijken op de iPhone dan op de iPad. Dat komt vooral door de veel dunnere bezel, de rand om het scherm, die de kleine iPad moet krijgen.