AMSTERDAM – De Chinese technologiebedrijven TCM Multimedia en Tencent hebben samen een 26-inch scherm aangekondigd dat over een ingebouwde computer met Android beschikt.

De twee bedrijven noemen het scherm ‘Ice Screen’. Het scherm meet 26 inch en heeft een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Het is geen touchscreen: bediening geschiedt via een meegeleverde afstandsbediening of via Android-apparaten als mobieltjes en tablets.

In het slanke scherm is ook een minicomputer met Android verwerkt. Dit computergedeelte draait op een dualcore Cortex A9-processor en 4GB werkgeheugen. Voor opslag moet men zelf een geheugenkaart aan het systeem toevoegen. Het Ice Screen kan overweg met geheugenkaarten van maximaal 32GB.

Usb en hdmi

Het scherm wordt geleverd met een standaard waarin het zowel rechtop als liggend kan worden neergezet. Achterop zijn aansluitingen voor usb, hdmi en koptelefoons te vinden. Ook is het apparaat uitgerust met wifi.

Het Ice Screen komt begin september in China op de markt voor omgerekend 238 euro. Of het toestel ook buiten China verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend.