AMSTERDAM – Op het internet zijn foto’s verschenen van een nog niet aangekondigd toestel van HTC dat ‘Proto’ als codenaam heeft. Mogelijk gaat het om een update van de eerder dit jaar uitgebrachte HTC One V.

Technologisch-nieuwssite The Verge kreeg de foto’s en vermeende specificaties van de Proto in handen en plaatste deze online. Op deze foto’s ziet het toestel er duidelijk anders uit dan de One V, het instapmodel uit de One-serie die HTC eerder dit jaar lanceerde. Zo ontbreekt bij de Proto de kenmerkende ‘kin’ die de onderkant van de One V sierde.

Wat de specificaties betreft zijn er wel overeenkomsten te ontdekken. Zo heeft het nieuwe toestel dezelfde 5-megapixelcamera aan boord en dezelfde hoeveelheid werkgeheugen, 4GB. Wel krijgt de Proto een iets groter scherm van 4 inch. De HTC One V moet het met een 3,7-inch touchscreen doen.

Ook zou de processor over een tweede rekenkern beschikken, al is de kloksnelheid met 1GHz nog wel gelijk aan die van de singlecore-chip uit de One V. Mogelijk komt HTC volgende week met een officiële aankondiging van het nieuwe toestel, wanneer de Berlijnse elektronicabeurs IFA van start gaat.