AMSTERDAM - LG is begonnen met het produceren van een nieuwe type flatscreen scherm waarvan wordt gedacht dat deze zal worden gebruikt in de nieuwe iPhone.

Volgens Reuters is het display met 4 inch een stuk groter, maar ook dunner dan voorgaande iPhone-schermen. Er gingen al geruchten dat het scherm van de iPhone 5 groter zou worden dan zijn voorganger. Met dit scherm zou de nieuwe Apple-smartphone ook iets dunner kunnen worden.

Het nieuwe scherm heeft ingebouwde tastsensoren. Dat betekent dat daarvoor niet een aparte laag in de telefoon hoeft te worden gebouwd, wat ook bij zou kunnen dragen aan een dunnere telefoon.

Apple heeft 12 september een belangrijke productaankondiging gepland, waarvan al enige tijd wordt verwacht dat het de iPhone 5 betreft. Het productieschema van LG lijkt dit vermoeden te bevestigen.

Vooruitgang

Apple verkreeg 14 augustus een patent voor LCD-displays met ingebouwde tastsensoren, aldus Bloomberg. Hoewel de technologie een vooruitgang is, is het mogelijk dat het moeilijkere productieproces zal leiden tot meer defecten.

Mocht de aanvoer van schermen daardoor beperkt worden, dan zou dat gevolgen kunnen hebben voor de levering van de iPhone, aldus analyst Ben Reitzes van de bank Barclays.