Motorola begint nieuwe patentzaak tegen Apple

UTRECHT - Motorola, het telefoonbedrijf dat sinds kort onderdeel is van Google, spant een proces aan tegen Apple voor patentinbreuk.

Volgens Motorola schendt Apple met haar producten zeven patenten, onder andere voor email-notificaties, locatieherinneringen en videospelers. Ook spraakherkenningsprogramma Siri zou inbreuk maken op Motorola-patenten.

Daarom wil Motorola dat de import van iPhones, iPads en Mac computers naar de Verenigde Staten wordt verboden. In essentie zou dat een verkoopverbod zijn, want de gadgets van Apple worden in Azië gemaakt en vervolgens naar de VS geëxporteerd om te worden verkocht.

Dat meldt Bloomberg. Apple en Motorola zijn al sinds 2010 verwikkeld in rechtszaken over patenten. Het is voor het eerst dat Motorola onder leiding van Google een nieuwe patentzaak aanspant.

Licentie-overeenkomst

"We zouden deze zaak graag schikken, maar de onwilligheid van Apple om een licentie-overeenkomst te accepteren laat ons geen keuze dan de innovaties van ons en onze technici te verdedigen", aldus Motorola in een verklaring.

In juni stak een Amerikaanse rechter een stokje voor een andere patentzaak tussen Apple en Motorola. Hij beoordeelde de argumenten van beide partijen als zwak en zei dat er weinig overtuigend bewijs van patentschending was. Zowel Apple als Motorola zijn in beroep tegen die uitspraak.

Lees meer over:
Tip de redactie