Razer presenteert 'comfortabelste' gameheadset

AMSTERDAM – Gamehardwarefabrikant Razer heeft donderdag de Razer Kraken Pro aangekondigd. Volgens de fabrikant is het de comfortabelste gameheadset ooit.

Razer zegt de nieuwe headset expres zo licht mogelijk te hebben gemaakt, zodat deze uren achtereen kan worden gebruikt, zonder dat het pijn gaat doen aan de oren of het hoofd. Het bedrijf denkt daar goed in geslaagd te zijn en noemt zijn Kraken Pro de ‘comfortabelste headset ooit’.

Naast het lichte gewicht van 293 gram beschikt de Kraken Pro over een microfoon die volledig terug in de behuizing kan worden geschoven, voor als men er de straat mee op wil. De headset is dan ook niet alleen op pc’s aan te sluiten, maar ook daadwerkelijk bedoeld om te gebruiken in combinatie met tablets, smartphones en mediaspelers.

Voor wie een microfoon niet nodig vindt, brengt Razer ook een ‘normale’ Kraken hoofdtelefoon uit. Naast de uitschuifbare microfoon van de Kraken Pro, mist de Kraken ook een splitter die de enkele minijackkabel verdeelt in een microfoon- en koptelefoon-jack. Beide koptelefoons komen in september op de markt. De Kraken Pro gaat 80 euro kosten, terwijl de Kraken een adviesprijs van 60 euro heeft.

Tip de redactie