'Apple wil alle live-tv ook altijd on-demand beschikbaar maken'

AMSTERDAM - Apple wil van Apple TV een settopbox maken waardoor het verschil tussen live-televisie en on demand-aanbod verdwijnt.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen met kennis van het project.

Apple TV is op dit moment nog gewoon een kastje dat aan te sluiten is op een televisie. Vervolgens kan er op de tv ook internet geraadpleegd worden en is het mogelijk films te huren.

Ook kan een bijvoorbeeld een iPad aan het apparaat gekoppeld worden.

Donderdag wist de Amerikaanse zakenkrant al te melden dat Apple gesprekken voert met kabelbedrijven om van Apple TV een settopbox te maken waarmee mensen tv-zenders kunnen ontvangen.

On demand

Nu wordt via anonieme bronnen dus bekend dat Apple ook wil dat tv-programma’s automatisch opgeslagen worden op internet zodat mensen altijd zelf kunnen bepalen wanneer ze iets willen kijken. Dat kan een paar minuten na het begin van een programma zijn, maar ook bijvoorbeeld een dag later.

Bovendien zou Apple het ontwerp van de user interface flink aanpassen zodat het voor consumenten veel eenvoudiger te gebruiken is. Details werden echter niet bekendgemaakt.

Sociaal

Wel kunnen de bronnen zeggen dat Apple ruimte wil inbouwen voor sociale media zodat tv-shows eenvoudig gedeeld kunnen worden. Apple wil ook dat content op andere apparaten van het bedrijf beschikbaar is, zoals op de iPhone en iPad.

Er gaan sinds het uitkomen van de biografie van Steve Jobs eind vorig jaar geruchten over een eigen tv van Apple. Dat staat los van de plannen die het bedrijf heeft met Apple TV, een bestaand product. Jobs, de inmiddels overleden oprichter van Apple, stelde in het boek dat hij de televisiemarkt wilde veroveren.

Lees meer over:
Tip de redactie