Sony presenteert dunnere en lichtere e-reader

AMSTERDAM - Sony komt in september met een opvolger voor zijn PRS-T1 Sony Reader. De nieuwe Reader is dunner, lichter en biedt onder meer toegang tot Facebook.

De nieuwe e-reader heet PRS-T2 en beschikt over een 6-inch e-ink-touchscreen met grijstintenweergave en een resolutie van 800 bij 600 pixels.

Door gebruik te maken van E-Ink Pearl-technologie in combinatie met een nieuw type touchscreen, is de nieuwe e-reader volgens Sony vloeiender en vlotter in gebruik. De nieuwe Reader is bovendien lichter.

Daarnaast heeft het apparaat drukknoppen in reliëf die het bladeren en navigeren intuïtiever moeten maken. Volgens de fabrikant is één laadbeurt genoeg om de e-reader twee maanden lang te gebruiken. Wordt de ingebouwde wifi-functie ingeschakeld, dan neemt de batterijduur echter wel af.

Wikipedia en Facebook

"Dankzij het verbeterde contextmenu van deze Reader en een wifi-verbinding zoek je gemarkeerde woorden en passages snel en makkelijk op via Wikipedia of Google”, aldus Sony donderdag in een persbericht.

"Via Facebook kan de gebruiker zijn vrienden laten weten wat hij leest en favoriete citaten of zijn ongezouten mening delen. Daarnaast heb je alle kennis bij de hand met de twaalf geïntegreerde woordenboeken."

Bij de nieuwe Reader is ook de cloud-based verzameldienst Evernote ingebouwd. Hiermee kunnen gebruikers citaten en passages in boeken markeren en uploaden naar de cloud. Met Evernote Clearly kunnen er bovendien artikelen en webclips worden geüpload via een pc, tablet of smartphone, om ze vervolgens te downloaden en gebruiken op de Reader.

175 duizend verkocht

Sony’s derde e-reader voor de Nederlandse markt volgt drie jaar na de introductie van de PRS-T1. Van de vorige Reader zijn er in het afgelopen jaar in de Benelux 175 duizend exemplaren verkocht, laat Sony weten. "Na een voorzichtige start neemt de Reader-verkoop enorm toe", zegt Marius Klijzing, Product Manager Reader bij Sony Benelux. "In vergelijking met vorig jaar kunnen we zelfs een stijging van 550 procent optekenen."

De nieuwe Reader PRS-T2 is vanaf begin september leverbaar in rood, wit en mat zwart. De e-reader krijgt een adviesprijs van 140 euro.

Sony presenteert dunnere en lichtere e-reader

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie