Blackberry 10-toestellen krijgen HD-resolutie

AMSTERDAM – Blackberry-producent Research in Motion (RIM) heeft woensdag laten weten welke resoluties de schermen gaan krijgen van aankomende toestellen die voorzien worden van het nieuwe Blackberry 10-besturingssysteem.

In een artikel op een blog voor ontwikkelaars van Blackberry-apps laat het bedrijf weten twee standaardresoluties aan te zullen houden bij toestellen die ontwikkeld worden voor het nieuwe besturingssysteem van RIM, Blackberry 10.

Telefoons met alleen een touchscreen krijgen een breedbeeldscherm met HD-resolutie: 1280 bij 720 pixels. Voor toestellen met touchscreen en fysiek toetsenbord heeft RIM een andere resolutie in gedachten, namelijk 720 bij 720 pixels.

Uitzondering

Uit het blogartikel blijkt dat de fabrikant alvast één uitzondering voorziet: het eerste toestel met het nieuwe besturingssysteem krijgt een scherm dat gebaseerd is op het touchscreen van ontwikkelaarstoestel Dev Alpha, met een resolutie van 1280 bij 768 pixels.

Volgens RIM zullen alle volgende toestellen zich echter wel houden aan de woensdag bekendgemaakte standaardresoluties. Blackberry 10 wordt begin 2013 uitgebracht.

Lees meer over:
Tip de redactie