Razer presenteert 'slim' toetsenbord voor gamers

AMSTERDAM – Razer heeft woensdag zijn nieuwe Deathstalker Ultimate gametoetsenbord aangekondigd. Dit ‘slimme’ toetsenbord moet spelers tal van extra mogelijkheden bieden met een multifunctioneel touchscreen.

Het nieuwe toetsenbord combineert groen oplichtende chiclet-toetsen met een lcd-touchscreen en tien ‘dynamische weergavetoetsen’, zoals die ook te vinden zijn op Razers Switchblade, een concept-gamelaptop die vorig jaar werd geïntroduceerd.

Het 4,05-inch touchscreen is te vinden op de plek waar zich normaalgesproken het numerieke toetsenblok bevindt. Het scherm biedt middels verschillende apps diverse mogelijkheden, aldus Razer. Zo kan het functioneren als trackpad, numpad, webbrowser en Youtube-venster, maar is het ook te gebruiken om tijdens het gamen specifieke informatie weer te geven, te Facebooken en te Twitteren.

Optimus-toetsen

Boven het touchscreen prijken tien toetsen die doen denken aan de oled-toetsen van de Optimus-toetsenborden van de Russische designstudio Art Lebedev. Ook deze tien toetsen kunnen verschillende afbeeldingen en iconen weergeven, al gaat het in dit geval om knoppen met een led-schermpje.

Het duurste toetsenbord dat Razer ooit gemaakt heeft, is verder in staat om tien toetsaanslagen tegelijk te verwerken en is uitgerust met Razers Synapse 2.0, een functie waarmee geprogrammeerde macro’s en andere instellingen in de cloud kunnen worden opgeslagen. Het toetsenbord komt in september op de markt voor een adviesprijs van 250 euro.

Deathstalker

In het vierde kwartaal volgt een uitgeklede versie van het toetsenbord, de Deathstalker. Bij dit model zijn de led-toetsen en het touchscreen weggelaten, maar het toetsenbord kan wel overweg met tien gelijktijdige toetsaanslagen en biedt eveneens toegang tot Synapse 2.0. De normale Deathstalker zal 80 euro gaan kosten.

Tip de redactie