Play Store krijgt binnenkort waarschijnlijk cadeaubonnen

AMSTERDAM - Een update van de Google Play Store verwijst naar de mogelijke komst van cadeaubonnen en wensenlijstjes in de applicatiewinkel van Android.

Dat heeft Android Police ontdekt.

Diverse screenshots en stukken code zouden erop wijzen dat Google op termijn cadeaubonnen beschikbaar gaat maken voor de Play Store.

Zo is in een screenshot een onderdeel te zien waar cadeaubonnen ingewisseld kunnen worden voor tegoed waarmee apps en andere content, zoals films en muziek, gekocht kunnen worden in de Play Store. In die sectie is een invulveld met 'gift card code' te vinden.

Betalen

Google biedt al tijden betaalde apps aan, maar het is pas sinds kort mogelijk überhaupt tegoed op te bouwen en niet alle aankopen los te moeten afrekenen. Een cadeaubon behoort nog niet tot de mogelijkheden, wat in de App Store van concurrent Apple wel het geval is.

Play Store

Android Police ontdekte ook een sectie met de naam 'Wishlist' waar gebruikers kunnen aangeven welke apps zij graag willen hebben of later willen kopen. Of en wanneer de functies uitgerold worden, is niet bekend.

Lees meer over:
Tip de redactie