Apple en Samsung weer naar onderhandelingstafel

AMSTERDAM - Lucy Koh, de rechter in de Amerikaanse patentzaak tussen Apple en Samsung, heeft de CEO's van beide bedrijven gevraagd nog één keer met elkaar om tafel te gaan zitten. 

Dat melden Amerikaanse media die bij de zitting van woensdag aanwezig zijn.

"Ik wil hun tijd niet verdoen", beloofde Koh. "Maar ik zie voor beide partijen risico's in deze rechtszaak."

In opdracht van de rechter gingen Tim Cook en Choi Gee-sung al eerder met elkaar in gesprek. Dat leverde echter niets op. Toch gelooft Koh dat de bedrijven er nu wel uit zullen komen.

Jury

"Als de bedrijven meer aandacht wilden krijgen voor hun intellectueel eigendom is dat gelukt", aldus Koh. Zowel Apple als Samsung gingen met het verzoek akkoord.

Koh heeft zich in de rechtszaak al hard gemaakt voor een flinke beperking van het aantal aanklachten voordat de zaak naar de jury zou gaan. Nu wil ze nog een laatste poging doen de bedrijven er zelf uit te laten komen voor deze jury zich over de ingewikkeld zaak moet buigen.

Apple eist een verbod op tientallen Samsungproducten en wil een schadevergoeding van 2,5 miljard dollar. Ook Samsung wil een verbod, namelijk op de iPhone en iPad. Bovendien wordt ook door het Zuid-Koreaanse bedrijf een forse schadevergoeding geëist.

Bekijk een uitleg van de Amerikaanse patentzaak

Lees alles over de patentoorlog

Een beknopt overzicht van alle zaken:

Klik op de landen om de lopende en afgesloten rechtszaken te zien.. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Tip de redactie