Nokia komt 'snel' met Windows Phone 8-toestel

AMSTERDAM - Nokia blijft trouw aan Windows Phone en komt 'op relatief korte termijn' met een Windows Phone 8-toestel.

Dat laat CEO Stephen Elop aan diverse journalisten weten.

Nokia ging in 2011 een samenwerking aan met Microsoft en maakt sindsdien smartphones met het Windows Phone-platform. Dat is qua verkoopcijfers nog geen doorslaand succes, maar beide bedrijven verwachten veel van Windows Phone 8.

"In de huidige oorlog tussen Android, Apple en Windows kiezen wij heel duidelijk voor Windows Phone", aldus Elop. "Ik peins er niet over de klok terug te draaien en ergens anders voor te kiezen."

Onthullen

Volgens geruchten zou het Finse bedrijf begin september het eerste Windows Phone 8-toestel onthullen. Dat moet gebeuren tijdens Nokia World op 5 en 6 september. Elop wilde de datum niet bevestigen, maar sprak ook niets tegen. De CEO wilde alleen kwijt dat de nieuwe toestellen op 'relatief korte termijn' komen.

Een aankondiging begin september zou betekenen dat Nokia de eerste toestellen kan presenteren voor Apple de iPhone 5 aankondigt. Dat gebeurt waarschijnlijk op 12 september.

Windows Phone 8 is de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Onder meer het startscherm en de hardwaremogelijkheden zijn aangepast. De software komt deze herfst op de markt.

Lees meer over:
Tip de redactie