Canon roept camera terug om allergische reactie

AMSTERDAM – Canon roept bijna 70 duizend spiegelreflexcamera’s terug omdat het rubberen materiaal dat voor de grip is gebruikt een allergische huidreactie kan veroorzaken.

Het gaat in totaal 68.200 camera’s van het type EOS 650D of, in de Verenigde Staten, EOS Rebel T4i. Dat de rubberen grip van deze toestellen in sommige gevallen kan verkleuren en voor een allergische huidreactie kan zorgen, was al bekend. Maar inmiddels is er ook daadwerkelijk een geval bekend waarbij een allergische reactie optrad.

Deze allergische reactie kan veroorzaakt worden door een chemische reactie tussen de huid en een stof in het rubber. Door deze chemische reactie kan bovendien de zwarte grip van de camera een wittig kleurtje krijgen. Volgens Canon is de stof ‘zink bis dimethyldithiocarbamaat’ de boosdoener.

De bewuste grip is alleen te vinden op 650D-toestellen die tussen 31 mei en 27 juni van dit jaar zijn geproduceerd, aldus Canon Nederland. Aan de hand van het serienummer kunnen eigenaars van de digitale spiegelreflexcamera op een speciale website van Canon nagaan of hun toestel getroffen is. De fabrikant laat weten de grip kosteloos te vervangen.

 

Tip de redactie