LG verkoopt vijf miljoen toestellen met 4g

AMSTERDAM – LG heeft gedurende het afgelopen jaar vijf miljoen 4g-smartphones verkocht. Met name de Optimus LTE bleek een populair toestel.

Dat laat de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant dinsdag weten in een persbericht. Dit zou de eerste keer zijn dat een fabrikant uitspraken doet over verkochte aantallen van 4g-toestellen.

LG zegt in iets meer dan een jaar tijd vijf miljoen toestellen met de snellere mobiele internetstandaard te hebben verkocht. Het bedrijf heeft dergelijke toestellen uitgebracht bij verschillende telecomaanbieders met 4g-netwerken in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan. In Nederland wordt pas eind dit jaar een begin gemaakt met het opzetten van dergelijke netwerken.

Optimus LTE

Vooral de Optimus LTE deed het goed: dit toestel is met twee miljoen verkochte exemplaren het populairste 4g-toestel uit LG’s smartphonestal. De Optimus Vu, een grotere smartphone met stylus die aan Samsungs Galaxy Note moet denken, doet het met een half miljoen verkochte exemplaren ook niet slecht, aldus de fabrikant. Dat terwijl dit toestel nog niet is uitgebracht in de Verenigde Staten.

LG draait al jaren mee op de smartphonemarkt, maar heeft nog niet de verkoopsuccessen weten te behalen die fabrikanten als Samsung en Apple op hun naam hebben geschreven. De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant probeert daarom meer in te zetten op nieuwe technologische snufjes als 4g, om meer marktaandeel te vergaren.

 

Lees meer over:
Tip de redactie