Clouddienst Skydrive ook naar Android

AMSTERDAM - Microsoft voert een grote update uit aan de opslagdienst Skydrive. Het uiterlijk is aangepast, er komt een Android-applicatie en de prestaties zijn verbeterd.

Dat laat het bedrijf weten in een blog.

Skydrive.com is volledig aangepast aan het uiterlijk van Windows 8 en Windows Phone. De opslagdienst maakt nu ook gebruik van een interface gebaseerd op tegels.

Ook onder de motorkap is er echter het nodige veranderd. Microsoft heeft vooral geprobeerd de dienst sneller te maken, bijvoorbeeld bij het uploaden van foto’s. Ook moeten foto’s nu beter doorzoekbaar zijn.

Daarnaast is de menubalk van de opslagdienst aangepast zodat diverse onderdelen eenvoudiger te bereiken zijn en zijn de foto’s in Skydrive vanaf nu op chronologische volgorde gezet. Het is bovendien mogelijk mappen op een andere gewenste manier te sorteren.

Android

Naast een iOS en Windows Phone-app die al sinds eind 2011 bestaan, zal er de komende weken een Androidapp uitgerold worden. De apps voor iOs en Windows Phone zijn sinds december 2011 bijna 4 miljoen keer gedownload.

Skydrive

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie