'iPad Mini lijkt meer op iPhone dan op iPad'

AMSTERDAM - De iPad Mini krijgt een veel dunnere rand om het verwachte 7,85 inch-scherm dan bij de iPad het geval is. De nieuwe kleinere tablet zal qua uiterlijk meer lijken op een grote iPhone of iPod Touch.

Dat berichten 9to5mac.com en de doorgaans goed ingelichte John Gruber.

Er gaan al tijden geruchten over een kleinere en goedkopere versie van de iPad. De tablet wordt nog voor de feestdagen verwacht. Mogelijk wordt de iPad Mini tegelijkertijd met de nieuwe iPhone aangekondigd. De iPhone 5 zou in september onthuld moeten worden.

De iPad Mini gaat volgens diverse anonieme bronnen dan ook meer lijken op de iPhone dan op de iPad. Dat komt vooral door de veel dunnere bezel, de rand om het scherm, die de kleine iPad moet krijgen.

9to5mac maakte diverse zogeheten mock-ups van hoe de iPad Mini er mogelijk uit gaat zien. Dit zijn bewerkte beelden en dus geen uitgelekte foto's van hoe het apparaat er daadwerkelijk uit ziet.

Formaat

Met die veel dunnere rand zou het mogelijk zijn dat de tablet met een verwacht schermformaat van 7,85 inch even groot is als concurrenten met een 7 inch-scherm.

Volgens de geruchten die de afgelopen weken de ronde doen zou de kleinere iPad tussen de 200 en 300 euro moeten gaan kosten. Daarmee gaat de tablet concurreren met de Nexus 7 en Kindle Fire. Beide 7 inch-tablets.

Lees meer over:
Tip de redactie