'Acer lanceert smartphone met scherpste scherm in september'

AMSTERDAM – Acer brengt begin september zijn eerste smartphone met Android 4 uit. Het toestel krijgt het scherpste smartphonescherm tot nu toe.

Dat laat een smartphoneverkoper Expansys weten op zijn website. De retailer heeft het toestel, de Acer CloudMobile, op zijn website gezet met de melding dat het toestel vanaf 5 september verkrijgbaar zal zijn in Nederland.

De CloudMobile beschikt over een 4,3-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Daarmee heeft het touchscreen een pixeldichtheid van 351 pixels per inch (ppi). Dat is net iets scherper dan bij de huidige ppi-titelhouders, de Sony Xperia S en HTC’s Amerikaanse Rezound. Deze twee smartphones hebben een 4,3-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Acers eerste Android 4-toestel, dat al in februari werd aangekondigd, heeft een dualcore Snapdragon S4-chip en biedt ondersteuning voor Acers eigen cloud-dienst. Afgaand op de informatie op de website van retailer Expansys zal de CloudMobile zo’n 350 euro gaan kosten.

 

Tip de redactie