Yamaha onthult surroundset met Airplay

AMSTERDAM – Yamaha heeft maandag een nieuwe surroundspeakerset geïntroduceerd die draadloos met Apple-apparaten communiceert via AirPlay, maar ook draadloze streams kan ontvangen van Android-smartphones.

De Yamaha YHT-697BL bestaat uit een versterker, een centerluidspreker, twee zuilspeakers, twee satellietboxen en een subwoofer. De versterker is volgens Yamaha voorzien van allerlei moderne snufjes, waarmee het apparaat zich niet alleen van zijn standaard thuisbioscooptaken kwijt, maar ook draadloze streams kan ontvangen van allerhande smartphones en tablets.

Zo is er ondersteuning voor Apple’s AirPlay, zodat muziek, foto’s en filmpjes draadloos naar de receiver kunnen worden gestreamd vanaf iPads, iPhones, iPods touch en Macs. Daarnaast zijn er gratis apps beschikbaar voor iOS, Android en Kindle Fire-toestellen, waarmee de homecinemaset draadloos kan worden bediend vanaf tablets en telefoons.

Via dezelfde app is het ook mogelijk om video’s en muziek, die op dergelijke portable apparaten staan, draadloos naar de receiver te streamen. De set kan daarnaast overweg met 3d en met beelden in 4K-resolutie. De YHT-697BL is in de VS inmiddels beschikbaar voor 650 dollar. De Nederlandse lanceerdatum en prijs zijn nog niet bekend.

 

Tip de redactie