Neo-Geo X handheld krijgt nieuwe naam en prijs

AMSTERDAM – De Neo-Geo X, een eerder dit jaar aangekondigde gamehandheld van Blaze waarmee klassieke Neo-Geo-games gespeeld kunnen worden, heeft een nieuwe naam en prijs gekregen. De lancering is uitgesteld tot december.

De handheld zal nu op 6 december wereldwijd op de markt komen. Het toestel zal luisteren naar de naam Neo-Geo X Gold en krijgt een adviesprijs van 200 dollar. Ten tijde van de oorspronkelijke introductie van het apparaat in maart dit jaar, liet producent Blaze nog doorschemeren dat de prijs zou uitkomen rond de 600 euro.

Ook aan de specificaties is gesleuteld. Zo is het scherm een slag groter gemaakt – 4,3 in plaats van 3,5 inch – en wordt de handheld geleverd met een oplaadstation dat eruitziet als een Neo-Geo AES-console. Ook een klassiek ogende Neo-Geo-joystick wordt meegeleverd.

Via de hdmi- en vga-aansluitingen op het oplaadstation kan de handheld tevens op een televisie worden aangesloten. De Neo-Geo X Gold beschikt over twintig ingebouwde games, waaronder klassiekers als Samurai Shodown II, Fatal Fury en Super Sidekicks.

 

Tip de redactie