'Nieuwe vlaggenschipmobiel Sony heet Xperia TX'

AMSTERDAM – Sony zal eind augustus een nieuwe smartphone aankondigen die de rol van vlaggenschip op zich moet nemen. Het toestel zal vermoedelijk Xperia TX gaan heten en krijgt een scherm van 4,6 inch.

Dat stelt de website Xperiablog.net op basis van een ‘vertrouwde bron’. Het nieuwe toestel stond voorheen bekend onder de codenaam ‘LT29i Hayabusa’ en wordt volgens geruchten het luxe broertje van de eveneens nog aan te kondigen Xperia T, die ‘LT30 Mint’ als codenaam heeft.

Ook over de specificaties van de Xperia TX doen de nodige geruchten de ronde. Zo luidt de verwachting dat het toestel een 4,6-inch scherm krijgt met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, een 1,5GHz Snapdragon S4 dualcore-processor en 16GB aan opslagcapaciteit (uitbreidbaar met microSD-kaarten).

Het vermeende vlaggenschip zou voorzien worden van een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 1,3-megapixel chatcamera aan de voorkant. Naar verluidt zal het toestel bij lancering beschikken over Android-versie 4.0.4. Aangenomen wordt dat Sony het nieuwe toestel eind augustus zal introduceren, voorafgaand aan elektronicabeurs IFA in Berlijn.

 

Lees meer over:
Tip de redactie