HTC gaat voor China na slechte cijfers

AMSTERDAM - HTC gaat zich met smartphones meer richten op China nu de fabrikant in Europa en de Verenigde Staten niet mee kan komen met Apple en Samsung.

Dat laat Ray Yam, hoofd van de Chinese afdeling van HTC, weten aan the Wall Street Journal.

De Taiwanese fabrikant die in korte tijd groot is geworden met Androidtelefoons kampt al een aantal kwartalen met tegenvallende resultaten. Ook de nieuwe One-serie met toptoestelen One X kan daar nog geen verandering in brengen.

Vooral in de VS en Europa heeft HTC te kampen met stevige concurrentie van Apple en Samsung. De verkoop van de One-serie viel tegen. Het bedrijf zal zich dan ook meer gaan richten op China.

Groei

De Chinese smartphonemarkt zal de komende jaren hard groeien. Van 150 tot 170 miljoen verkochte exemplaren in 2012 naar 300 miljoen in 2015. HTC wil daar een groot deel van gaan pakken.

In 2015 wil HTC de nummer 1 of 2 op de Chinese markt zijn. Het wereldwijde aandeel bereikte in het tweede kwartaal van 2011 een hoogtepunt van bijna 11 procent. Dat is inmiddels bijna gehalveerd. Goede prestaties in China zouden daar verandering in kunnen brengen.

"Ik geloof dat HTC alle elementen voor success in handen heeft, maar we moeten voorzichtig zijn en elke stap moet goed zijn", aldus Yam. "Als we één fout maken, gaat het veel langer kosten om terug te komen."

Lees meer over:
HTC
Tip de redactie