Rechter teleurgesteld in Apple en Samsung

AMSTERDAM - Er is wederom onenigheid ontstaan in de Amerikaanse patentzaak tussen Apple en Samsung. Eerst waren de twee bedrijven het fundamenteel oneens waarna een boze brief van de rechter volgde.

Dat meldt Foss Patents op basis van documenten.

Apple en Samsung moeten er samen voor zorgen dat de jury in de rechtszaak niet met te veel documenten wordt opgescheept. Omdat beide bedrijven echter zo veel aanklachten over zo veel verschillende producten op tafel hebben liggen, verliepen die onderhandelingen moeizaam.

Vrijdagavond dienden beide bedrijven een verklaring in bij rechter Lucy Koh. Apple stelde dat het bedrijf wel wilde opschieten, maar tegengewerkt werd door Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf was het daar niet mee eens.

Koh reageerde kort: "Ik ben teleurgesteld over de onderhandelingen tussen de beide partijen en organiseer een ontmoeting om dit in persoon te bespreken."

Nieuwe instructies

De advocaten van Apple en Samsung hebben zondag met de rechter overlegd en moeten maandag om 08.00 lokale tijd (17.00 uur Nederlandse tijd) met definitieve instructies voor de jury komen.

Maandag gaat de Amerikaanse patentzaak de derde week in. Apple eist een verbod op tal van Samsungproducten en Samsung wil de iPhone en iPad verbieden. Bovendien eisen beide bedrijven miljarden dollars aan schadevergoedingen.

Bekijk een uitleg van de Amerikaanse patentzaak

Lees alles over de patentoorlog

Een beknopt overzicht van alle zaken:

Klik op de landen om de lopende en afgesloten rechtszaken te zien.. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Tip de redactie