AMSTERDAM - Apple heeft een patent aangevraagd om een flexibel display te verwerken in de Smartcover van de iPad. Het scherm kan notificaties tonen of dienen als extra besturingspaneel.

Dat blijkt uit de aanvraag die online is verschenen bij de United States Patent and Trademark Office (USPTO).

In het document omschrijft Apple een flexibel scherm dat in een hoesje voor een tablet verwerkt wordt. Op de tekening ziet de hoes er hetzelfde uit als de huidige Smartcovers voor de iPad.

Het scherm kan een klein deel of het gehele oppervlak van de Smartcover beslaan. Een scherm kan zo dienen als notificatiebalk zonder de iPad zelf in te schakelen of het kan gebruikt worden als extra besturing.

Meerdere schermen

De huidige Smartcovers bestaan uit diverse vlakken die op te vouwen zijn tot een driehoek. Op die manier kan de hoes dienen als standaard voor de iPad.

In de tekeningen die Apple toegevoegd heeft aan de patentaanvraag zijn ook voorbeelden te zien waarbij alle vlakken van het hoesje een eigen scherm hebben. Eén scherm kan dan gebruikt worden voor bijvoorbeeld notities terwijl een ander afspraken uit de agenda laat zien.

Ook wordt een voorbeeld getoond waarbij een deel van het hoesje als virtueel toetsenbord gebruikt wordt en een deel als extra scherm. Een patentaanvraag betekent uiteraard nog niet dat de techniek uiteindelijk in een product verwerkt wordt. Het geeft wel aan waar Apple intern mee bezig is.

Smartcover