AMSTERDAM – Er zijn meer specificaties bekend geworden van de zakelijke Windows 8-tablet die Lenovo in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt wil brengen. De tablet zal ThinkPad 2 heten en draaien op een Intel Atom-chip.

Dat blijkt uit gelekte specificaties die gadgetnieuwssite The Verge maandag in handen kreeg. De website baseert zich op een document dat van Lenovo afkomstig lijkt te zijn en werd toegezonden door een anonieme tipgever.

Uit het document blijkt dat de ThinkPad 2 wordt aangedreven door een nieuwe variant van Intels Atom-processor met ‘Clover Trail’ als codenaam. Deze Atom-soc (system on a chip) bevat een dualcore-processor met ingebouwde grafische processor.

Zakelijke functies

Verder is duidelijk dat de tablet 2GB aan werkgeheugen krijgt en 64GB aan opslagruimte. Het scherm zal 10,1 inch groot zijn en een resolutie weergeven van 1366 bij 768 pixels.

Ook bouwt Lenovo enkele functies in die specifiek zijn gericht op zakelijke gebruikers. Zo zal de tablet ondersteuning bieden voor meerdere gebruikers en encryptie van gegevens op aangesloten usb-opslagapparaten en sd-kaarten. De lanceerdatum en prijs van de ThinkPad 2 zijn nog niet bekend.