AMSTERDAM – Het Amerikaanse Mophie heeft maandag een iPhone-accessoire aangekondigd dat Apple’s smartphone omtovert in een actiecamera die op sporthelmen kan worden bevestigd.

De Outride, zoals het accessoire heet, is bedoeld als betaalbaar alternatief voor gespecialiseerde helmcamera’s, zoals die van GoPro. Volgens Mophie lopen de prijzen van dergelijke apparaatjes al snel in de honderden euro’s. De Outride moet voor 130 dollar dezelfde mogelijkheden bieden.

Het accessoire bestaat uit twee delen. Ten eerste is er een stevige behuizing die de iPhone beschermt tegen vallen en water. Met dit jasje om de telefoon kan men de iPhone 4 of 4S met een gerust hart gebruiken om actiefilmpjes te maken van het surfen of skiën, aldus Mophie in een persbericht.

Het tweede bestanddeel is een serie meegeleverde bevestigingsmaterialen waarmee de iPhone kan worden vastgemaakt aan bijvoorbeeld een helm of fietsstuur. Via een gratis app kunnen video’s worden gedeeld met anderen. Mophie brengt zijn Outride medio september op de markt.