AMSTERDAM – In gelekt presentatiemateriaal van Sony zijn foto’s en specificaties opgedoken van een nieuwe Android-tablet van de Japanse elektronicafabrikant. Het toestel zou luisteren naar de naam Xperia Tablet.

Het vermeende presentatiemateriaal viel dinsdag in handen van de Duitse mobieltjesnieuwssite Mopbiflip.de. Op de foto’s is een tablet te zien die qua design lijkt op Sony’s bestaande Tablet S, met eenzelfde soort vouw in het ontwerp, maar dan 42 procent slanker.

Uit de dia’s is verder op te maken dat de ‘Xperia Tablet’ gebruik zal maken van een Tegra 3 quadcore-chip van Nvidia en dat het toestel zal draaien op Android 4.0 of een nieuwere variant van Google’s besturingssysteem.

Speciale hoes

Verder zou de tablet ondersteuning hebben voor mobiel internet via een 3g-verbinding en geleverd worden met 16, 32 of 64GB aan opslagruimte. De accu van 6000mAh zou krachtig genoeg zijn om tien uur onafgebroken te kunnen browsen via wifi.

Los van de tablet zal Sony ook een speciale hoes aanbieden, aldus de gelekte dia’s, die de gehele tablet bedekt en kan worden omgevouwen om als standaard te fungeren.

Voorlopige prijzen

Het presentatiemateriaal noemt ook alvast enkele voorlopige adviesprijzen: Xperia Tablets met 16, 32 of 64GB zouden respectievelijk 450, 550 of 650 dollar moeten opbrengen, terwijl de speciale hoes een voorlopige prijs van 100 dollar heeft. Een eventuele lanceerdatum is nog niet bekend.