AMSTERDAM – Samsung heeft ten minste twee nieuwe smartphones met Windows 8 in de maak, die beide draaien op een dualcore-processor van Qualcomm.

Dat blijkt uit documenten die Samsung afgelopen week indiende bij de Amerikaanse rechtbank in het kader van een rechtszaak tegen Apple. In de documenten worden twee toekomstige Windows 8-toestellen genoemd.

De apparaten hebben de codenamen ‘Odyssey’ en ‘Marco’. De documenten noemen ook de nodige specificaties. Zo blijkt uit de bestanden dat beide toestellen gebruik zullen maken van een Qualcomm-chipset (MSM8960), met onder meer een dualcore-processor van 1,5GHz.

Specificaties
De Odyssey lijkt het meest luxe model te worden van de twee. Zo krijgt deze smartphone een 4,65-inch scherm met hd-resolutie (1280 bij 720 pixels) en een 8-megapixelcamera. Ook zal dit toestel draadloos betalen via nfc ondersteunen.

De Marco moet volgens de documenten genoegen nemen met een 4-inch s-amoled-scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. De camera achter op het toestel zou in staat zijn om 5-megapixelfoto’s te maken.

Vierde kwartaal
Verder blijkt uit de rechtbankdocumenten dat beide toestellen ondersteuning krijgen voor lte, de nieuwe en snellere standaard voor mobiel internet. De toestellen zouden ergens in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt komen.