AMSTERDAM - Microsoft heeft maandag een nieuwe muis en een nieuw toetsenbord gepresenteerd speciaal voor Windows 8-apparaten.

De Wedge Touch Mouse heeft een hele nieuwe vorm gekregen. In een blog van Microsoft wordt het omschreven als een stuk kaas. Bovendien is de muis volgens diverse media bijzonder klein en licht. Exacte afmetingen zijn nog niet gedeeld.

De muis werkt met bluetooth en is uitgerust met diverse nieuwe bewegingen om navigeren door Windows 8 gemakkelijker te maken.

De bestaande Touch Mouse krijgt een nieuwe uitvoering die deze bewegingen ook zal ondersteunen. Zo is het mogelijk met één vinger door een document te scrollen, met twee vingers apps te besturen en met drie vingers kan in- en uitgezoomd worden.

Wedge Mobile Keyboard

Ook het nieuwe toetsenbord, met de naam Wedge Mobile Keyboard, beschikt over speciale onderdelen om navigeren in de nieuwe versie van Windows eenvoudiger te maken. Zo beschikt het toetsenbord over knoppen voor zoeken, delen en instellingen.

Bovendien kan het hoesje van het toetsenbord dienen als standaard voor een tablet. Ook het toestenbord beschikt over bluetooth.

Prijzen

De apparaten zullen bij de lancering van Windows 8 op 26 oktober direct beschikbaar zijn. De Wedge Touch Mouse zal 69,95 dollar gaan kosten. Voor het toetsenbord moet 79,95 dollar betaald worden. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Toetsenbord en muis voor Windows 8