AMSTERDAM - Foto’s van een volledig gemonteerde iPhone 5 zijn opgedoken. De Chinese reparatiesite iLab Factory zou onderdelen in handen hebben gekregen en het apparaat in elkaar hebben gezet.

Dat melden diverse Amerikaanse media. Op de website van iLab Factory zijn de foto's te vinden, maar de pagina is maandagochtend slecht bereikbaar.

De geruchtenmachine draait de afgelopen maanden volop en diverse malen lekten er al onderdelen uit. Dit is echter de eerste keer dat het apparaat volledig gemonteerd verschijnt. Bovendien komt het ontwerp overeen met de geruchten van doorgaans betrouwbare media.

Zo lijkt de vermeende iPhone op de foto’s iets langer dan de iPhone 4s. Bovendien oogt het apparaat iets dunner. Daarnaast is onderaan het toestel een kleinere poort te zien. Daarover zijn veel geruchten opgedoken.

September

Uiteraard is het lastig te zeggen of de beelden de echte iPhone 5 tonen die in september of oktober verwacht wordt. De foto’s zien er in ieder geval betrouwbaar uit. Apple heeft zelf officieel nog niets over het toestel gezegd.

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers vorige week liet het bedrijf alleen weten erg enthousiast te zijn over wat er aan zit te komen.

iPhone 5