AMSTERDAM -  Meer dan een derde van alle Android-apps zou een vorm van malware bevatten. Dat beweert provider British Telecom op basis van eigen onderzoek.

Een beveiligingsexpert van de Britse provider verwacht dat bij het testen van apps op andere besturingssystemen er vergelijkbare resultaten te vinden zullen zijn, schrijft Eeetimes.

"We hebben meer dan 1000 Android-apps geanalyseerd en een derde was gecompromitteerd met een vorm van actieve of sluimerende malware", zegt hoofd beveiliging Jill Knesek. "Bijna elke smartphone of tablet met Android is wel besmet met een vorm van malware, al is niet duidelijk in welke mate die actief is."

Knesek waarschuwde tijdens de NetEvents Americas-conferentie dat malware niet het enige een probleem is. GPS-toestellen zijn volgens haar ook gemakkelijk te hacken. "Pas als een jonge vrouw wordt achtervolgd, verkracht en vermoord zullen mensen beseffen dat ze GPS-beveiliging nodig hebben", aldus Knesek.

Het is niet de eerste keer dat er in Google's besturingssysteem apps gevonden worden die malware bevatten. Beveiligingsbedrijven maken geregeld melding van geïnfecteerde apps waarna Google de applicatie verwijdert.