AMSTERDAM - Er zijn diverse prototypes van iPhones en iPads opgedoken in documenten van Apple die ingediend zijn in verband met de Amerikaanse patentzaak tegen Samsung.

Dat heeft The Verge ontdekt.

Op de foto’s zijn diverse uitvoeringen van de smartphone en tablet van Apple te zien. Al deze ontwerpen hebben het uiteindelijk niet gehaald, maar het geeft een interessante kijk in de keuken van het bedrijf.

Zo is er een iPad te zien met een standaard aan de achterkant. Apple heeft de uiteindelijke iPad zonder standaard op de markt gebracht, maar verkoopt inmiddels magnetische hoesjes die op te vouwen zijn tot een standaard.

Hoekige iPhone

Ook heeft The Verge foto’s van een iPhone met een bijzonder hoekige vorm. Ook is er een hele smalle lange iPhone te zien die mogelijk gemaakt is voor de iPhone 4 uitkwam. Onlangs dook al het allereerste ontwerp van de iPad op uit rechtbankdocumenten.

Opvallend is dat een aantal prototypes een heel ander uiterlijk heeft dan de apparaten die Apple in de afgelopen jaren daadwerkelijk heeft uitgebracht. De beelden worden door het bedrijf in de rechtszaak gebruikt om aan te tonen dat het ontwerp van de iPhone uniek is.

Volgens Apple heeft Samsung dit ontwerp gekopieerd. Ook wordt het bedrijf beschuldigd van patentinbreuk. Apple streeft een verkoopverbod na op tal van toestellen. Bovendien wil het bedrijf 2,5 miljard dollar schadevergoeding.

Lees alles over de patentoorlog

iPhone- en iPadprototypes