AMSTERDAM - Samsung heeft per ongeluk de zoekfunctie op de Europese versie van de Galaxy S III beperkt. De update die uitgerold werd, had deze beperking niet moeten bevatten.

Dat heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf aan Techradar laten weten.

Eerder deze week werd bekend dat de Europese versie van de Galaxy S III een update binnenkreeg waardoor de zoekfunctie alleen nog op het internet kon zoeken. Voorheen was het mogelijk ook onder meer contacten en apps op de telefoon te vinden.

"De meest recente software-update voor de Galaxy S III in het Verenigd Koninkrijk bevatte per ongeluk een beperking van de universele zoekfunctie. Samsung zal de correcte update de komende dagen uitrollen", aldus het bedrijf in een reactie.

Nederland

De update was niet alleen beschikbaar voor Britse gebruiker, hoewel niet bekend is of ook Nederlanders de nieuwe softwareversie aangeboden kregen. Bij NU.nl is hij in ieder geval niet binnengekomen.

De zoekfunctie werd eerder in de Verenigde Staten wel bewust beperkt. Het vermoeden is dat dit gedaan werd om een verkoopverbod voor te zijn. Apple wil de S III namelijk vanwege patentschending uit de winkels hebben. Een rechtszaak daarover loopt nog.

Eerder werd de Galaxy Nexus om dezelfde reden tijdelijk verboden.

Lees onze review van de Galaxy S III